Grenseløst - kjærlighet

Sesongens siste Grenseløst tar for seg et tema som i virkeligheten dessverre bare er forbeholdt fantasien: kjærlighet. Psykolog og parterapeut Sissel Gran er gjest i studio.

Vi blir forledet til å tro at kjærligheten i kunsten er noe som eksisterer i virkeligheten. Denne virkelighetsoppfatningen blir revet i fillebiter i denne sendingen.

- Kjærligheten er et tema som har tilhørt poesien og romanen og scenekunsten og fantasien, musikken og låtene, forteller Gran. Men hver dag lar vi oss lure av Hollywood og andre som skaper kjærlighet som kun har forankring i fantasien.

Svært ofte blir kjærligheten et egoistisk prosjekt.
- Vi tenker nesten alltid: Hva kan jeg få ut av dette? Hva har denne personen å by meg? Kan den personen gjøre så jeg får et godt liv? Vi stiller oss sjelden spørsmålet andre veien: Hva kan jeg tilby denne fantastiske personen som kan gjøre denne personen lykkelig?, forteller Gran.

Men hvis du vil vite hvor du kan finne kjærlighet, og hvilken kjærlighet Gran mener som holder lengst, må du nok lytte til denne sendingen …


Sendingen gikk på lufta 14. juni med Olaf G. Alteren i studio. Du kan lese saken om sendingen på Radio Novas nettside her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar